Bliv klædt på til børneopdragelse

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er disse år mere fokus på børn og opdragelse end nogensinde før. Aldrig har børnene fyldt mere! Og aldrig har vi haft så meget viden om hvad der skal til for at give børnene de rette byggesten til at leve et sundt liv med et højt selvværd.

Forældreskab i et paradigmeskifte

Føler du også nogle gange, at du er lidt på herrens mark som forældre til en egenrådig tumling eller en stædig teenager? Så er du bestemt ikke den eneste. Forældre i dag er langt oftere i tvivl om, hvordan de skal håndtere og opdrage deres børn, end tidligere. Og det skyldes, at forældreskabet er midt i et paradigmeskifte. Dine egne forældre har garanteret ikke opdraget dig efter de ‘retningslinjer’, der kendes i dag. Så du står måske med den ene fod i dine egne erindringer om, hvordan ‘man’ er forælder, og den anden fod i det ‘opdragelsestog’, der kører lige nu.

Bøger om børneopdragelse

Der findes mange bøger om børneopdragelse på hylderne i dag, og det gør ikke opgaven som forældre mindre presset. Vi vil ikke gå ind og diktere, hvordan du skal være forældre for dine børn, men vi giver dig gerne tre gode bud på hvilke bøger, du kan dykke ned i.

  • “Drop opdragelsen” af Fie Hørby. Det lyder næsten selvmodsigende i en tid, hvor alles øjne er på børneopdragelse, men ikke desto mindre er det titlen på familieterapeut Fie Hørbys bestseller, som nu er kommet i en ny version med et helt nyt kapitel om skærmforbrug. Fie Hørby har fokus på stemning og miljøet i familien, og hvordan forældrene skal lade sig selv skinne igennem og ikke påtage sig en rolle som autoritære opdragere. I bogen kan du bl.a. læse om ”tonen” i familien, og hvordan du kan du droppe moral, kritik, løftede pegefingre og skæld ud.
  • “Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst” er skrevet af cand. mag i psykologi Mette Carendi. Bogen sætter fokus på konflikter og vredesudbrud, og hvordan vi som forældre kan bruge og forstå konfliktfyldte situationer til at knytte os til vores børn, i stedet for at vende os fra dem.
  • Den nyligt afdøde familieterapeut Jesper Juul står bag bestselleren “Dit kompetente barn”. Bogen har været en klassiker inden for børneopdragelse siden 90’erne, men gør sig stadig gældende den dag i dag – på trods af paradigmeskiftet. “Dit kompetente barn” tager nemlig udgangspunkt i barnets verden, kompetencer og signaler og adfærd, og hvordan vi forældre kan lære at lytte til disse for at øge gensidigheden børn og forældre imellem. Det handler om det gode samspil i familien.

Find alle tre bøger på saxo.com

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.