Undgå skimmelsvamp i børneværelset

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skimmelsvamp er et ord, der kan få de fleste til at gyse ved tanken. Det er da heller ikke noget, man skal tage let på. For selvom skimmelsvamp ikke er farligt for alle, så kan det være ganske alvorligt for andre. I værste fald det det være livsfarlig og give skader på luftvejene. Det er som sagt ikke noget man skal tage let på. Har man den mindste mistanke om skimmelsvamp, bør du få lavet en undersøgelse af det. Få hjælp til det her.

Forebyggelse er billigere end helbredelse

Ligesom det er tilfældet med os menneskers sundhed, så er det nemmere at forebygge, end det er at helbrede. Rammes et hus først af skimmelsvamp, kan det være svært og dyrt at få væg og kan kræve at vægge bliver brækket ned og lignende. Heldigvis er der meget man kan gøre selv for at undgå, at man rammes af skimmelsvamp.

Det er naturligvis vigtigt at undgå i alle rum, men især i børneværelset er det helt essentielt. Børns lunger er mere udsatte end voksnes, og ting som gulvtæppe, plastiklegetøj og lignende kan være med til at forværre situationen.

Luft er vejen frem

Helt kort sagt, så trives skimmelsvamp rigtig godt, hvor der er fugt. Hvis man undgår eller i hvert fald minimerer fugt, minimerer man dermed også risikoen for skimmelsvamp. Det er derfor vigtigt at holde et godt indeklima på børneværelset (og på alle andre værelser, for den sags skyld). Den nemmeste vej er at man sørger for at lufte ud i huset to gange dagligt – morgen og aften. Ikke bare lufte ud, men sørger for gennemtræk så gammel luft bliver udskiftet med nyt frisk luft.

Derudover er lukkede døre om natten en dårlig ide. Hold døren lidt åben, så der kan komme frisk luft ind på værelset. Dette sørger også for at temperaturen ikke bliver for høj og lummer. En ensartet temperatur i alle rum, er med til at holde fugt væk.