Sådan vælger du den rigtige amme-bh

Hvordan vælger du den rigtige amme-bh?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes mange forskellige slags amme bh’er, og ens for alle amme bh’er er at den kan  åbnes, så barnet kan blive ammet, imens bh’en stadig sidder på. I denne artikel giver vi et par råd til hvad du skal være opmærksom på når der skal vælges amme bh, læs med her.

Som nybagt mor, har man ofte travlt med mange ting, og der er hele tiden ting som skal gøres. Derfor er det vigtig at man gør det så nemt for sig selv som muligt. En god i idé er at vælge en en bh, hvor skålen er let at åbne med én hånd, og også gerne kunne lukkes med samme hånd. Den anden hånd bruges nemlig til at holde barnet, hvorfor det vil være til mindst besvær, at kunne åbne og lukke med samme hånd — og gerne uden at skulle kigge. Barnet skal ammes mange gange om dagen, og derfor er det vigtigt, at man vælger den bh, der er til mindst besvær.

Ideen med en amme bh, er at den skal støtte under brystet, når skålen er åben. Gør den det, vil du opleve, at amningen bliver mere behagelig. Vær dog opmærksom på, at den ikke bør kunne være helt åben foran, da det kræver mere arbejde at lukke den efterfølgende. Brysterne vil nemlig være sværere at få på plads.

Sørg for at vælge en amme-bh, der sidder behageligt. Hvis den er for stram, vil dine bryster være mere sårbare for infektion, og det vil være mere vanskeligt for mælken at løbe igennem, da mælkekanalerne blokeres, og derved får mælken sværere ved at løbe ud. Vælg desuden en amme-bh, hvis skål er lavet i et åndebart materiale. På purlogpersille.dk kan du finde en lang række amme-bh’er, som både er behagelige at have på, men som også er lavet af naturlige materialer som eksempelvis bomuld.

Hvilken størrelse skal man vælge?

Det er ingen hemmelighed at ens bryster ændrer størrelse i løbet af amningen, og derfor bør du starte med at købe nogle lidt billigere amme bh’er til at starte med. Som udgangspunkt bør du vælge en eller to størrelser større, end dem du er vant til. Når brysternes størrelse er blevet stabil, så kan du købe nogle dyrere modeller, som sidder mere behageligt. Mange justeres, så de tilpasser sig, og passer præcis til den enkelte person.