Sådan redder du tæppet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At have børn er ensbetydende med en masse oprydning, rengøring og ofte også ødelagte ting. Små børn har en tendens til at være en smule klodset, og hvis man har sine ting kær, kan det være en god ide at placere dem uden for deres rækkevidde. Der er dog også ting, som det kan være meget svært at gardere sig imod. En af de ting er alverdens ting der bliver spildt på ens tæpper.

Inden du går i panik

Det kan være let at gå en lille smule i panik, hvis der bliver spildt noget klistret, klæbrigt og farverigt på et af ens smukke tæpper. Ofte er det dog ikke nødvendigt, og i langt de fleste tilfælde, kan det godt lade sig gøre at redde tæppet efter ulykken er sket.

Det vigtigste, når det kommer til at redde et tæppe og fjerne pletter, er hastigheden. Jo hurtigere man gør noget, jo større er chancen også for at man har succes med at fjerne pletten. I mange tilfælde behøver man ikke skrappe midler for at få det fjernet. En af de mest effektive midler er ofte sæbespåner der er opløst i vand. Hvis man ellers agerer hurtigt og påfører det pletten inden for kort tid, og lader det sidde i et kvarters tid, så er det ofte nok.

Hvis du opdager det for sent.

Et af problemerne med børn og pletter på tæpper kan ofte være, at de ikke lige er så gode til at side, at de har spildt. Det betyder, at det kan ligge og trække ned i tæppets fibre og så er lidt sæbespåner ikke længere nok. Her bliver det ofte nødvendigt med en tæpperens, men selvom uheldet altså HAR været ude, og det er længe siden, så kan tæppets i langt de fleste tilfælde stadig reddet. Så inden man går i panik, er det en god ide lige at trække vejret og lade fornuften tage over.