Hvornår er børn gamle nok til at have egen nøgle?

Hoveddør med nøgle i

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan være svært at vurdere, hvornår børnene er gamle nok til at få sin egen husnøgle. For i virkeligheden handler det måske ikke så meget om alder, men snarere om andre faktorer som ansvarlighed og modenhed. Derfor kan man ikke umiddelbart fastslå, hvornår børn bør få deres egen nøgle til hjemmet.

Skal kunne håndtere nøgle

Først og fremmest skal barnet være i stand til at håndtere det ansvar at bære rundt på en nøgle, der giver adgang til et hjem. Det er vigtigt, at de er klar over, hvilket ansvar og forpligtelse det er, og hvilke konsekvenser, det har at miste den – eller glemme den og dermed være låst ude. Hvis I er nervøse for, om det kunne blive et problem, kan I overveje at vælge en alternativ løsning, for eksempel en lås med kode. På den måde skal I ikke bekymre jer, og slipper for at skifte låse, hvis uheldet skulle være ude. Læs meget mere om jeres muligheder i forhold til nøgler og låse her.

Alene hjemme

Derudover indebærer det at have sin egen nøgle at være alene hjemme. Derfor skal barnet være modent nok til at gå alene hjem fra skole og opholde sig i hjemmet uden jer forældre. Med andre ord bør man ikke give en nøgle til et barn, som ikke er stand til at være alene hjemme. Eksperter anbefaler ikke, at børn under 10 år er alene hjemme, da de ikke er i stand til at håndtere uventede udfordringer rationelt. Derfor er det umiddelbart en god ide at vente til de er mindst 10 år, men det betyder som nævnt ikke, at de er klar til det. Det er jer som forældre, der bedst kan vurdere, om jeres barn er gammelt nok til at være alene hjemme, og når barnet er klart til det, kan han eller hun få sin egen nøgle.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.