Fortsæt historierne fra tegnefilmene i legen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når barnet bliver grebet af en bestemt tegnefilmserie, som har været vist i fjernsynet, så vil det ofte fortsætte historierne selv. Når de er blevet godt bekendte med det pågældende univers, så er der et godt afsæt til at lege videre selv.

Typisk vil barnet påtage sig en af rollerne fra filmen og leve den ud. Så vil barnet gerne klæde sig ud som figuren og påtage sig dens personlighed. Det vil ofte være figurens gode egenskaber, der skal dyrkes her.

Merchandise har en berettigelse

Når en film bliver en succes, så toppes den typisk med forskellige former for merchandise. Det kan man vælge at kalde en pengemaskine, men disse ting har faktisk også en positiv betydning. De er nemlig med til at understøtte barnets rolleleg, og det er meget sundt.

Rollelege er med til at danne barnets personlighed og til at udvikle empati. Du kan derfor sagtens lade barnet få de ønskede plastic-figurer, kopper, udklædningstøj og hvad der ellers måtte være produceret i forbindelse med en bestemt film.

Barnet elsker det, og der ligger mange gode timers leg i den type legetøj.

De berømte figurer fra Paw Patrol

En af de mest populære tegnefilm for de mindre børn er serien om Paw Patrol. De vildt charmerende hunde, som har hver deres rolle i den patrulje, som skal komme nødstedte til undsætning. De har hver deres uniform med tilhørende hovedbeklædning, så det er nemt for barnet at klæde sig ud som en af figurerne, og de syv hunde er nemme at kende fra hinanden.

Alle børn har let ved at identificere sig med en eller flere af hundene i patruljen, og da de er nogle små helte, som hjælper hinanden med at løse nogle opgaver, så er de også attraktive at lege. Giv dine børn noget Paw Patrol legetøj, og der er god leg til mange timer.

Paw Patrol er nogle gode rollemodeller, så børn kan lære meget ved at lege, at de er en af hundene fra den hjælpsomme patrulje.

Støt barnet i rollelegen

Alle børn leger rollelege. De er sjove, og de er vigtige. Man vil naturligvis helst være den seje, klog og smukke. Hvem vil ikke gerne være det. Nogle børn leger mere rollelege end andre, og nogle er mere bevidste i legen en andre. Den type lege er vigtige for barnets udvikling, og det er vigtigt, at du støtter barnet i den type lege.

Det kan du gøre ved selv at lege med, ved at acceptere, at barnet lige nu er Chase eller en anden og du kan give barnet noget af det legetøj, som understøtter rollelegene. Der er flere måder at støtte barnet i rollelegene på. Det vigtigste er bare, at det foregår, og at du går med ind på præmissen, når barnet erklærer, at det nu hedder sådan og sådan og er den og den.

Er det ikke så nemt for dig at gå med på legen, så gør det alligevel. Dit indre barn kan nemlig godt huske, hvordan det var at lege rollelege. Dit barn vil elske det.