Find den gode balance mellem familie- og arbejdslivet

Stress over arbejdet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Små børn kan være hårdt arbejde i den forstand, at mange af døgnets timer bruges på dem.  Ved siden af skal man passe et fuldtidsjob, og det kan somme tide være svært at fordele sol og vind lige. Arbejde og børn fylder begge meget i vores liv, og de fleste af os går op i begge dele og vil derfor gerne finde en god balance mellem de to. Heldigvis kan du her få tre råd til, hvordan du kan kombinere familie- og arbejdsliv uden at gå på kompromis med nogen af dem.

Fleksible arbejdstider

Først og fremmest er det en klar fordel at arbejde i en virksomhed, hvor arbejdstiderne er fleksible, og man selv har indflydelse på dem. Hvis man til en vis grad selv har mulighed for at bestemme, hvornår man arbejder, bliver det nemmere at opretholde balancen mellem familie- og arbejdsliv. Har man også mulighed for at bestemme, hvor man arbejder fra, øges fleksibiliteten yderligere. Det er for eksempel muligt at arbejde hjemmefra i tilfælde af sygdom hos de mindste, eller når børnehaver eller andre daginstitutioner holder ferielukket.

En forstående arbejdsplads

Ud over at have fleksible arbejdstider, er det lige så vigtigt at være del af en forstående arbejdsplads, der vægter trivsel og udvikling højt. Den forstående arbejdsplads er typisk villig til at tilpasse stillinger til den enkelte medarbejder, ligesom det anerkendes og accepteres, at der findes andet i livet end arbejdet. På disse arbejdspladser er det sjældent et problem at gøre karriere med små børn derhjemme.

God koordinering i hjemmet

Sidst, men ikke mindst, kan det betale sig at koordinere med hinanden derhjemme. I kan komme langt med planlægning og fordeling af praktiske opgaver. Find en balance, der passer til netop jer, og som giver jer tid og overskud til både at give en skalle på jobbet og bruge tid med børnene.