Tips til familier med små børn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man er blevet forældre, kan der være så meget at tænke på, og det er ikke umuligt, at der er en ting eller to, man lige glemmer.

Ofte har man styr på de store og vigtige ting, men der kan være nogle af de lidt mindre ting, som man glemmer, og der er et par ting man sandsynligvis bør sørge for inden barnet kommer, som virkelig kan hjælpe længere nede ad linjen, men som ikke virker så vigtige i opløbet til at barnet kommer.

Derfor kommer der her et par tips, som I måske ikke har tænkt på, men som kan være brugbare i længden.

Udnyt gæsteværelset så I kan få en ordentlig nattesøvn

Har man et gæsteværelse, har man en unik mulighed for at hjælpe sig selv til bedre betingelser. Som forælder skal man selvfølgelig op flere gange i løbet af natten, så længe barnet skal ammes. Moren skal i hvert fald som minimum.

Generelt vil det nok være begge forældre, der står op, når barnet skal ammes om natten og måske skiftes. Men der kan være nætter, hvor det er vigtigt for faderen at få søvn, hvis der f.eks. er et vigtigt møde på arbejdet eller lignende.

Derfor kan det være en rigtig god investering at købe en god gæsteseng, så man også kan sove godt, selvom det ikke er i sin normale seng.

Når barnet vokser fra at skulle ammes, så er det også en mulighed for moren at sove i gæsteværelset, og dermed få en ordentlig nattesøvn.

Derudover kan et gæsteværelse, eller som minimum en seng i barneværelset, være rigtig godt, hvis man får to børn. Så kan man have de to børn til at sove i hver deres rum, så den ene ikke vækker den anden, hvis en af dem ikke kan sove.

Sørg for at sikre børneværelse og eventuelt andre steder

En anden ting man ikke altid får tænkt på er, at man skal sikre børneværelset og eventuelt også andre steder. Det er ikke noget, der er aktuelt imens barnet er helt spædt, men noget der bør gøres så snart barnet begynder at kunne kravle og gå.

Der er flere ting der bør fjernes fra børnehøjde, eller som minimum skal sættes fast, så det ikke kan hives eller skubbes af barnet.

Lidt senere, når barnet er stort nok til at sidde med ved bordet i sin tripp trapp stol, kan det blive relevant at anskaffe et funktionelt og skridsikkert stoleunderlag. Så er I bedre sikret imod, at stolen skulle vippe eller vælte, hvis jeres barn skulle side uroligt under maden.

Så hvis I ikke lige har fået tænkt på disse ting, kan det være noget i bør overveje.