Livet som nybagte forældre er ikke altid en dans på roser

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes ikke noget, der er mere fantastisk og livsgivende end at blive forældre. At sætte et liv i verden, som vil elske en for altid, og som man for altid vil elske, er for de fleste det største der findes. Men selvom det er fantastik og ubeskriveligt dejligt, at blive forældre, så er det også forbundet med et kæmpe psykisk pres. For at man pludselig er ansvarlig for et lille menneskes liv kan også være angstprovokerende. Man kan også hurtigt blive fyldt med tanker om, hvorvidt man nu også er en god mor eller far for sine børn, og om man gør det rigtigt.

Det kan også være, at man som forældre ikke synes at man knytter sig til barnet lige med det samme. Dette en ofte en af grundene til, at fødselsdepressioner opstår, hvilket sker for omkring 5% af alle fødende kvinder (mænd rammes også, men meget mere sjældent). Det kan ske i forbindelse med traumatiske fødsler, men det kan også opstå af mange andre grunde. Hvis den nybagte mor rammes af en depression, er det vigtigt at der bliver taget hånd om det, og at hun kommer i behandling hos en psykolog. En depression er utrolig skadelig, og som det er med de fleste psykiske lidelser, så rammer det ikke kun én person, men hele familien. Så hvad der skulle være det lykkeligste periode i ens liv som nybagte forældre, kan gå hen og blive en kamp.

Hvorfor rammes man af fødselsdepression?

Som beskrevet ovenfor, så kan der være mange grunde til at man får en fødselsdepression, og det er ikke noget, man kan sætte en enkelt finger på. En fødselsdepression er som en “almindelig” depression noget der kan være forårsaget af mange ting. Det kan være alt fra en meget traumatisk eller livstruende fødsel til et dårligt forhold til partneren eller noget helt tredje. Grunden til at fødslen kan være en af grundene, hvis den er voldsom er i nogle tilfælde, at den dræner moderen helt for energi, hvilket kan gøre vejen til en depression kortere.

 

 

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.