Indret et kreativt og dejligt børneværelse

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Børneværelset skal være et fristed. Et sted hvor barnet kan være helt trygt og lade fantasien få frit løb. Der skal være plads til at lege, grine, surmule, slappe af og kede sig – enten alene eller sammen med vennerne. Derfor er det vigtigt, at børneværelset er indrettet netop med barnets behov og interesser i mente. Hvis I overvejer at give juniors værelse en kærlig hånd, kan I her få inspiration til, hvordan I bedst muligt kan gøre det.

 

Legetøj i børnehøjde

Det virker måske banalt, men det er vigtigt at indrette børneværelset, så legetøjet er let tilgængeligt for børnene. De skal selv kunne finde det frem fra skuffer, skabe og hylder, ligesom de selv skal kunne sætte det på plads igen. På den måde er deres leg ikke afhængig af de voksnes hjælp, men børnene kan i stedet dykke ned i lige den leg, de har lyst til. Det er også en fordel at bruge møbler lavet specielt til børn, da det oftest skaber et større tilhørsforhold.

 

Lad kreativitet flyve frit

Når I indretter børneværelset, er det vigtigt gøre brug af elementer, der opfordrer til at børnene kan udfolde og udvikle deres kreative evner. Leg er vigtig før børns udvikling og trivsel, og som forældre er det vores opgave at sørge for at etablere miljøer, der opfordrer vores børn til at lege og være kreative. Hæng et stort whiteboard op på væggen, køb en pakke tuscher til og giv barnet muligheden for altid at tegne, male og skrive på den. Et whiteboard er en tidsløs investering og kan sagtens blive hængende efterhånden som barnet bliver ældre – og hvis junior ikke længere vil have det, kan I med garanti bruge den et andet sted i hjemmet. I kan se udvalget af whiteboards her. Et whiteboard er kun en måde at fremme leg og kreativitet på – der findes mange andre, så kun jeres egen fantasi og kreativitet sætter grænserne.

 

Inddrag barnet

Når I indretter børneværelset, er det vigtigt at kunne skelne mellem, hvad der er jeres barns behov og ønsker, og hvad der er jeres egne. Indretningen kan nemlig hurtigt ende med, at I beslutter hvad der skal og ikke skal ind på værelset, fordi I tænker, at ”det ville junior da synes var hyggeligt!”. Derfor er det vigtigt netop at inddrage barnet og lytte til hans eller hendes forslag og ønsker. Selvfølgelig skal der ikke være frit valg på alle hylder, men det er vigtigt at jeres barn bliver glad for værelset og kommer til at føle sig godt tilpas i rummet.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.