Børn og brændeovne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis man har en brændeovn, eller man overvejer at anskaffe sig en og også har børn i huset, er der naturligvis nogle tanker, der melder sig. En ting er det sundhedsmæssige og indeklimaet. Hvis man har en nyere en af slagsen, bør man dog ikke skulle bekymre sig meget om dette. De brænder nemlig langt renere end de gjorde tilbage for bare 10-15 år siden. Rent faktisk kan nye brændeovne være med til at forbedre indeklimaet, da de tager luft fra stuen og sender ud gennem skorstenen.

Det er dog vigtigt at man tænder korrekt op, og ikke mindst bruger den rigtige slags brænde. Begynder man at fyre med brænde der ikke er helt tørt, eller som er behandlet med det en eller andet, kan man sende giftige partikler ud i rummet. Brug derfor kun korrekt brænde og lær at tænde rigtigt op, så er i på den sikre side og gør ikke noget der er sundhedsskadeligt.

En anden og helt central ting er naturligvis sikkerheden omkring det at have en brændeovn stående i sin stue. I sagens natur bliver en brændeovn varm, og små nysgerrige fingere, kan nemt komme i farezonen. Det er derfor også helt essentielt at man investere i et pejsegitter, som man sætter uden om, så børn ikke kommer for tæt på.

Involvér børnene

En rigtig god ide er, at man involverer børnene i det. Lader dem være med til at kigge når du skal tænde op osv. På den måde får de ikke bare en forståelse af hvordan man gør. De vil også meget hurtigt lære, at det er ild og at det er varmt og derfor noget man skal passe på. Hvis man kun formaner dem at holde sig væk, vil det blot være endnu mere spændende at nærme sig den varme kedel.